2015 metų stipriausia pasaulio BJJ kovotoja – lietuvaitė

Dominyka 2015 Mudial2015 metai visam laikui įsimins braziliško džiu džitsu gerbėjams Lietuvoje, nes šį savaitgalį Kalifornijoje (JAV) vykusiame Pasaulio džiu džitsu čempionate lietuvaitė Dominyka Obelenytė tapo jauniausia absoliučia šio turnyro nugalėtoja tarp moterų. Čempionate Dominyka laimėjo dukart: savo ir absoliutaus svorio kategorijose. Kovos buvo labai sunkios ir varginančios, bet Dominykai padėjo patirtis, šalti nervai, geras visapusiškas pasiruošimas ir, be abejo, mokytojų, komandos, tėvų bei draugų palaikymas.

Tokia pergalė yra pirmoji ir pati didžiausia, kurią kada nors lietuviai pelnė braziliško džiu džitsu arenose. Aukštesnio titulo nei absoliutus pasaulio čempionas juodų diržų suaugusiųjų kategorijoje nėra. Tai Everestas braziliško džiu džitsu pasaulyje. Nors tūkstančiai atletų iš viso pasaulio stengėsi pasiekti šią viršūnę, tik nedaugeliui pavyko į ją užkopti.

Dar visai neseniai Dominyka pakilo į juodų diržų kategoriją ir įžengė į suaugusiųjų, stipriausių atletų, gretas. Labai greitai, žingsnis po žingsnio, 2015 metais ji tapo Europos ir Abiejų Amerikų (Panam) čempione. Gražiais veiksmais siekdama pergalių, Dominyka priartėjo prie džiu džitsu Everesto viršūnės.

Visų braziliško džiu džitsu imtynininkų Lietuvoje vardu sveikiname Dominyką su šia įsimintina pergale! Linkime jai nesustoti ir siekti tobulėjimo, kuris yra beribis. Kad svajonės taptų realybe, o gyvenimas – svajone.

 

 

Be the first to comment on "2015 metų stipriausia pasaulio BJJ kovotoja – lietuvaitė"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*