Baltijos šalių čempionate

2015 Baltic Open Gi

Šeštadienį, gegužės 23d., Kaune įvyko atviras Baltijos šalių braziliško džiu-džitsu čempionatas. Kuriame kaip niekad gausiai dalyvavo svečiai iš užsienio.

Čempionatas pritraukė ne tik gausias komandas iš kaimyninių Latvijos ir Baltarusijos, bet ir iš tolimos Čečėnijos. Taip pat, ant kilimo dėl nugalėtojų titulo varžėsi svečiai iš Rusijos ir Ukrainos, bei po atstovą iš Italijos ir net tolimos Brazilijos.
Čempionatas išskirtinis atrodė ne tik dėl gausių užsienio svečių, meistro iš Brazilijos pasirodymo, bet ir tuo, kad jame dalyvavo ir merginos. Keturios merginos iš Baltarusijos ir Ukrainos komandų, varžėsi tarpusavyje šiame čempionate dėl stipriausiosios vardo.
Mūsų komanda šiame renginyje dalyvavo tik simboliškai, tačiau pasiekė gerų rezultatų.
Geriausiai sekėsi mūsų jaunimo kategorijos atstovui – Deividui Jasinauskui, kuris užėmė 1 vietą savo svorio kategorijoje, bei pelnė jaunimo Absoliučios kategorijos nugalėtojo taurę.
Kitas sėkmingai dalyvavęs varžybose jaunuolis Karolis Mazauskas iš Prienų komandos „Vėjas”, palaikomas mūsų komandos, užėmė antrąją vietą. Karolis varžybose su kimono dalyvavo pirmą kartą ir laimėti nugalėtojo titulą jam sutrukdė taisyklių subtilybių nežinojimas. Prieš savaitę Karolis pirmą kart dalyvavo ir Grappling varžybose Šakiuose, kur tapo šio turnyro savo svorio kategorijos nugalėtojas. Jo treneris, klubo „Voras” senbuvis, Rokas Stambrauskas, prieš savaitę taip pat tapo Grappling’o turnyro nugalėtojas veteranų kategorijoje. Abu, ir treneris ir mokinys, yra patyrę mma kovotojai.
Lengvoje Baltic Open suaugusiųjų spalvotų diržų kategorijoje mūsų komandos narys Ernestas Jaudzemas ir Dominykas Riauba iš „Titano” klubo, kuris varžyboms ruošėsi kartu su mūsų komanda, papuolė į pogrupį su atstovais iš Baltarusijos. Finalinėje kovoje, vis tik, Ernestui teko pripažinti varžovo iš Baltarusijos pranašumą. Trečias pogrupyje liko Dominykas.
Kitas „Titano” klubo atstovas kuris ruošėsi varžyboms kartu su mūsų komanda – Paulius Nenartavičius, sėkmingai kovojęs paskutinėse trijose varžybose iš eilės (užimtos dvi pirmos vietos), paskutinių varžybų pusfinalyje patyrė sunkią traumą ir šiose varžybose dalyvauti negalėjo.
Baltic Open 2015 Absoliutaus svorio kategorijos finale susitiko sunkiausių svorių kategorijų nugalėtojai – brazilas ir baltarusis. Sensacinga tapo sunkesnio ir jaunesnio Baltarusijos atstovo pergalė taškais prieš labiau patyrusį Iran Mascarenhas iš Brazilijos.
2015 Baltic Open Absolut Jr

Be the first to comment on "Baltijos šalių čempionate"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*