Pirmajame „Submission Jiu-Jitsu Gi” turnyre

Deividas Jasinauskas

2015 m. vasario 28 d. Kaune įvyko pirmasis „Lietuvos Jiu-Jitsu Submission Gi“ turnyras. Lietuvos brazilų džiu-džitsu federacijos (LBJJF) inicijuotas turnyras buvo surengtas pagal naują formatą: pagrindinis kovos laikas nebuvo vertinamas taškais, pergalė galima tik privertus oponentą pasiduoti. Pridėtiniame laike buvo skaičiuojami visi taškai pagal Tarptautinės brazilų džiu-džitsu federacijos (IBJJF) taisykles, tačiau atmetami „advanced“ (pranašumo) taškai  ir laikomasi „auksinio taško“ principo, t. y. kovojama iki pirmo taško. Naujas formatas suteikė naujų galimybių sportininkų įgūdžiams tobulinti, tačiau sudarė sąlygas atsirasti abejotiniems sprendimams tokio formato varžybose, kai per pratęsimus tenka išsiaiškinti nugalėtoją.

Kaip ten bebūtų, mūsų klubui šis turnyras buvo gana sėkmingas. Be to, vos nelaimėtos abi pagrindinės turnyro taurės – jaunimo ir suaugusiųjų kategorijose.

Šiame turnyre dalyvavo 6 mūsų klubo nariai. Jie į klubą parvežė 6 turnyro apdovanojimus:

Modestas Povilaitis – 1-oji vieta savo svorio kategorijoje. Modestas taip pat pateko į absoliučios kategorijos finalą. Nors jis absoliučiai dominavo finalinėje kovoje, tačiau per pratęsimą pralaimėjo dėl to, kad, kaip nurodyta taisyklėse, bet koks perėjimas į parterį esant kojos (-ų) užgriebimui yra traktuojamas kaip priešininko metimas.

Andrius Gabrys – 1-oji vieta ir Ernestas Jaudzemas – 2-oji vieta toje pačioje svorio kategorijoje.

Deividas Jasinauskas – 1-oji vieta savo svorio kategorijoje ir absoliutaus nugalėtojo titulas jaunimo kategorijoje.

Simonas Sauliūnas liko trečias tarp savo svorio kategorijos dalyvių.

Geriausiai šiame turnyre sekėsi Deividui Jasinauskui. Jis laimėjo absoliutaus svorio nugalėtojo taurę jaunimo kategorijoje ir 1-osios vietos medalį savo svorio kategorijoje tarp suaugusiųjų (tarp jaunimo Deivido svorio kategorijoje neatsirado priešininkų). Deividas taip pat pasiekė absoliutaus svorio pusfinalius suaugusiųjų kategorijoje, kur per pratęsimą savo iniciatyva pralaimėjo „auksinį tašką”. Kolektyvas labai tiki Deivido potencialu ir jo sėkme artimiausioje ateityje.

Be the first to comment on "Pirmajame „Submission Jiu-Jitsu Gi” turnyre"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*