2013 Pasaulio BJJ čempionate

dominyka-2013

Šių metų IBJJF Pasaulio čempionate Dominyka Obelenytė tapo nugalėtoja savo svorio kategorijoje tarp rudų diržų. Tai didžiausias laimėjimas kurį kadanors pasiekė lietuvių kilmės kovotojai braziliškame džiu-džitsu. Nepaisant, kad Dominyka dar nepilnametė ir rudas diržas jai buvo suteiktas, galima sakyti – čempionato išvakarėse, tai rimtas pareiškimas visoms šiuo metu stipriausioms  moterims juodų diržų kategorijoje.

Labai panašiai savo kelią į aukščiausią turnyrų viršūnę nuėjo ir šiuometinis Absoliutus čempionas – Marcus Almeida „Buchecha”. Šiame čempionate jis vėl tapo pirmas ultra sunkaus svorio kategorijoje, finalą uždaręs (kaip ir Abu Dhabi World Pro JJ čempionato finale) su savo mokytoju Rodrigo Cavaca. O absoliutaus svorio kategorijos finale Marcus šventė pergalę prieš Rodolfo Vieira. Panašu, kad šių dviejų atletų susitikimas didžiausių čempionatų finaluose jau tampa tradiciniu. Marcus Almeida absoliutus čempionato nugalėtojas tampa antrus metus iš eilės.

Mūsų Dominykai, atiduodančiai visas jėgas ir širdį braziliškam džiu-džitsu, linkime tokios pat sėkmės ateityje kaip ir Buhechei, kurių talentai ir aistra džiu-džitsu kovoms yra tokie panašūs taip pat.

Be the first to comment on "2013 Pasaulio BJJ čempionate"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*