Pirmame Baltijos čempionate – visi su medaliais

baltic-open-2013

Gegužės 25 d. įvyko pirmasis Atviras Baltijos šalių bjj čempionatas, kuriame dalyvavo svečiai net iš septynių šalių. Prie sportininkų iš įvairių Lietuvos miestų komandų varžytis prisijungė nemažas kolektyvas iš Latvijos, Estijos komanda, grupelės iš Rusijos ir Baltarusijos, po savo šalies atstovą iš Suomijos ir Italijos. Varžybose pasigedom savo kaimynų lenkų, kurie šiai dienai yra vieni stipriausių Europoje. Labai tikimės, kad mūsų pajėgūs kaimynai taip pat įsijungs į varžybas artimiausiuose Lietuvos bjj turnyruose. Platesnis dalyvių ratas iš įvairių Baltijos šalių klubų, atstovavusių kaip dideles tarptautines organizacijas, tokias kaip Gracie Barra, Checkmat ar Aliance, taip ir mažesnes organizacijas – Giudici Team (Latvija), Danijos CSA (Rusija) ar SBGI (vadovas John Kavanagh, Airija) organizaciją atstovavusi Estijos komanda, padarė turnyrą daug įdomesniu ir įvairiaspalviškesniu.

Pirmasis Baltic bjj Open turnyras buvo sėkmingas mūsų „Voro” komandai, – visi dalyvavę čempionate iškovojo po asmeninį medalį. Komandos įskaitoje 4 pirmos vietos apdovanojimai, 2 antros ir vienas 3 vietos apdovanojimas. Labai nedaug trūko, kad būtų iškovotas dar vienas 1 vietos apdovanojimas. Eligijus Titas po trijų kovų, finale sutiko pajėgų varžovą iš Latvijos komandos. Eligijus buvo susikūręs puikių progų įveikti savo varžovą, tačiau tam truputį pristigo jėgų atiduotų pakeliui į finalą. Latvis Gatis Skuja šventė pergalę minimalia taškų persvara.

Džiaugiamės ir tuo, kad jaunimo absoliučios kategorijos 2 ir 3 vietas taip pat užėmė mūsų komandos nariai. O jaunimo absoliučios kategorijos nugalėtojas tapo Tadas Lilionis iš klubo „Smauglys”.

Varžytis dėl suaugusiųjų absoliučios kategorijos apdovanojimo sutrukdė suomis (šių metų Estijos bjj čempionato absoliučios kategorijos nugalėtojas) Kristjan Mae. Atrankinėje kovoje įveikęs Modestą Povilaitį, jis pateko į turnyro finalą. Modestui šiek tiek pritrūko ir jėgų, – iškovojant medalį savo svorio kategorijoje jam reikėjo įveikti du stiprius varžovus pakeliui į finalą, o finale nugalėti labai stiprų varžovą iš Rusijos. Varžybų absoliučios kategorijos nugalėtoju tapo estas Mardo Mannimagi, finale taškais kovą laimėjęs prieš suomį. Visa Estijos komanda paliko labai gerą įspūdį ir juos galima pavadinti šio turnyro puošmena. Nors estų komanda nebuvo didelė, bet kiekvienas iš dalyvių buvo potencialus pretendentas į nugalėtojo vardą kiekvienas savoje kategorijoje (viso estai pelnė tris 1 vietos apdovanojimus).

Mes taip pat visi džiaugiamės savo komanda, parodžiusią kaip visada vieningumą kovose ir treniruotėse pasiruošimo metu. Dėkojame visiems už palaikymą varžybose ir solidarumą bei tarpusavio pagalbą treniruotėse!

Klubo „Voras” I Baltic bjj Open kovotojai ir prizininkai:

Modestas Povilaitis (1 vieta – 88kg. kat.),

Lukas Kryžius (1 vieta -70kg. kat.),

Deividas Jasinauskas (1 vieta -79kg. kat., -18 absoliutaus svorio finalistas),

Domantas Baguckis (1 vieta -84kg. kat., 3 vieta -18 absoliutaus svorio kat.),

Eligijus Titas (2 vieta -76kg. kat.),

Ernestas Jaudzemas (2 vieta -64kg. kat.),

Andrius Gabrys (3 vieta -70kg. kat.).

Be the first to comment on "Pirmame Baltijos čempionate – visi su medaliais"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*