I-as atviras bjj čempionatas Latvijoje

bjj-kaunas-saldus-2013

2013 balandžio 13-14 d. įvyko pirmas atviras bjj Latvijos čempionatas, kuriame gausiai dalyvavo sportininkai iš Lietuvos. Vien iš Kauno į Latvijos miestelį Saldus, kuriame vyko varžybos, atvyko virš 20 dalyvių iš keturių mūsų miesto klubų.

Daugumai iš dalyvavusių kovose tai buvo pirmos tarptautinės varžybos, kuriose be šeimininkų latvių, dar dalyvavo svečiai iš Švedijos ir Estijos. Varžybos buvo teisėjaujamos pagal supaprastintas taisykles, todėl visumoje kilo mažiau diskusijų dėl vienos ar kitos pergalės pagrįstumo. Lietuviai šiame čempionate dominavo ir tai rodo, kad šiuo momentu džiu-džitsu lygis Lietuvoje yra aukštesnis.

Taip pat sėkmingai pasirodė ir mūsų klubo nariai. Iš 6 dalyvių, į savo miestą 4  parsivežė medalius. Du iš jų – aukščiausios vertės. Džiugina ir tas faktas, kad daugumas pergalių kovose buvo pasiektos anksčiau laiko skausminiais veiksmais. O daugumas pralaimėjimų kovose įvyko  nežyme varžovų taškų persvara. 2 iš 6 mūsų klubo dalyvių pirmą kartą dalyvavo suaugusių kategorijoje, nors jie dar tik moksleiviai. O Aidui Varanauskui tai buvo pirmos varžybos aplamai. Nors jam nepavyko pasiekti pergalių, bet jis paliko labai gerą įspūdį parodęs gerą kovos dvasią. Kitas jaunuolis Deividas Jasinauskas tapo trečios vietos laimėtojas, nors turėjo visas galimybes pasigrumti ir dėl nugalėtojo apdovanojimo. Andrius Gabrys pelnė antros vietos medalį, finale nusileidęs vienam talentingiausių Lietuvos džiu-džitsu atstovų Lukui Pelakauskui iš Vilniaus „Smauglių” klubo. Jo brolis Laurynas Pelakauskas, taip pat vienas stipriausių ir techniškiausių džiu-džitsu kovotojų Lietuvoje, perėjęs į aukštesnę svorio kategoriją, finale turėjo pripažinti kauniečio Roko Naruševičiaus pranašumą. Eligijus Titas pagaliau pelnė savo pirmąjį nugalėtojo apdovanojimą. Be stiprių priešininkų kovos aikštelėje jam vis dar reikia įveikti patį save. Tačiau, atrodo, kad susitart su savim jam sekasi vis geriau su kiekviena kova. Labai tikimės, kad ši pergalė padės jam labiau pasitikėti ir leisti atsiskleisti visiems jo gabumams. Modestui Povilaičiui tai jau ne pirmos tarptautinės varžybos. Iki finalo Modestas atkeliavo visas kovas baigęs anksčiau numatyto kovos laiko. Finale jis pelnė pranašumą prieš rudo diržo kovotoją iš Estijos ir taip pat tapo varžybų nugalėtoju savo kategorijoje. Estas pasižymėjo savo ankstesnėse kovose subtilia džiu-džitsu kovos maniera, už ką buvo papildomai apdovanotas žiūrovų simpatijų dovana.

Dalyvius iš Lietuvos varžybose jungė gera tarpusavio palaikymo dvasia, nors nemažai kovų teko varžytis tarpusavyje. Kauniečiai parodė didelį solidarumą tiek kelionėje, tiek palaikydami vienas kitą kovose. Džiugu, kad draugiškos tarpusavio pagalbos dvasios nenustelbia pergalių siekimas. Juk pagrindinė visų kovos menų paskirtis – ugdyti pirmiausia gerą žmogų, o tik paskui – gerą kovotoją.

Be the first to comment on "I-as atviras bjj čempionatas Latvijoje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*