Lietuviškai-braziliškas sezono atidarymas

Be galo malonu, kad braziliškas džiu-džitsu pradėjo vienyti ne tik mūsų tautiečius išsibarsčiusius po platų pasaulį, bet jungti širdis!
Mindaugas Silinskis savo bures iš Lietuvos pakėlė dar prieš dešimtmetį. Manau, tuomet jis ne tik nesidomėjo, bet gal būt ir visai nežinojo apie bjj. Juo labiau, tikriausiai jis nesitikėjo, kad jo širdį pavergs mergina, kovojanti ant imtynių kilimo!
Šiandien Mindaugas didelis braziliško džiu-džitsu entuziastas. Kartu su savo (dabar jau) žmona Amanda, jis gyvena Brazilijoje ir treniruojasi Roberto Ferreira da Silva ekipoje (Equipe Beto & Cia Jiu Jitsu). Amanda, labai graži tamsiaakė saulėtos Brazilijos dukra, pavergusi tvirto lietuvaičio širdį, yra rudo bjj diržo savininkė. Amerikoje, Eduardo Santos‘o „Lotus BJJ New York” akademijoje, ji padėdavo vesti treniruotes, – treniruodavo moteris.
Per pusę Žemės atgabenęs jauną žmoną, parodyti savo tėvynės, Mindaugas neaplenkė ir Kauno. Buvau labai nudžiugintas, dar prieš Mindaugui su Amanda išvykstant iš Brazilijos, gavęs laišką su išreikštu pageidavimu susitikti ir susipažinti.
Palydėjus vasarą gausiais darbais, rugsėjį Kaune, Titano sporto klube susitikome bendrai treniruotei su svečiais iš Brazilijos. „Voro” ir „Titano” kolektyvams Mindaugo žmona Amanda pravedė įdomią treniruotę. Visi pamatėme įdomių technikų, galėjome pasigrožėti minkštais, techniškais, ir kartais netikėtais, bjj veiksmais. Amandos judėjimas, kaip ir daugumos brazilų, yra labai minkštas ir gracingas. Labai gerą įspūdį paliko ir Mindaugo džiu-džitsu įgūdžiai. Nors Mindaugas turi mažesnę bjj patirtį nei jo žmona, jo judėjimas pasižymi tikslingumu ir stabilumu. O kadangi Mindaugo akys dar labai stipriai dega noru tobulėti, greitai jo įgūdžiai įgaus dar daugiau lankstumo. Juolab, kad tuos įgūdžius jis lavina geruose rankose, bjj tėvynėje.
Taip visai netikėtai gavosi puikus naujo sezono atidarymas. Abu kolektyvai liko patenkinti neįprasta treniruote, bendru dviejų draugiškų kolektyvų susitikimu, o dauguma – ir sugrįžimu į savo kolektyvus po ilgų vasaros atostogų.
Esame labai dėkingi Mindaugui ir Amandai už vizitą, treniruotę, ir tą mažą šventę, sukurtą mūsų kolektyvams šios nuostabios poros!
Džiaugiamės, kad mūsų bjj šeima auga ir joje atsiranda vis naujų malonių veidų!voras-titanasmindaugas-amanda

Be the first to comment on "Lietuviškai-braziliškas sezono atidarymas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*