Apie Rodrigo Cavaca

rodrigo cavacaJau du metai kaip į Kauną iš tolimos Brazilijos, mokyti braziliško džiu-džitsu plonybių, atvyksta Rodrigo Cavaca. Susidomėjimas šia persona, besitreniruojančių bjj gretose, vis labiau auga. Žemiau pateikiame keletą įdomesnių faktų iš jo biografijos.

Rodrigo Cavaca yra vienas iš stipriausių kovotojų „Pesadissimo” (Ultra sunkaus svorio) džiu-džitsu divizijoje, CheckMat komandos atstovas iš Santos miesto, Brazilijos. 2010 metais šio kovotojo pavardė įsitvirtino tarp geriausiųjų šios kartos kovotojų.

Pilnas vardas, pavardė: Rodrigo Henriques Cavaca

Mokymo linija: Mitsuyo Maeda > Carlos Gracie > Carlson Gracie >Elcio Figueiredo > Rodrigo Cavaca.

Mėgiamiausias veiksmas: achilo tempimas

Pagrindiniai pasiekimai:
Pasaulio čempionas (2010)
2x Europos čempionas (2010, 2009)

2x Brazilijos nacionalinis čempionas (2010, 2008)
Pasaulio sidabro medalininkas (2009)
2x Pan American turnyrų sidabro medalininkas (2010, 2008)

Svoro kategorija:

Super sunki (iki 100kg.), Ultra sunki (virš 100kg.)

Komanda: CheckMat

Rodrigo gimė Santos mieste, Brazilijoje 1981 m. sausio 27 d. Augdamas Cavaca mėgo futbolą, žaidė Futebol de Salao (Brazilijoje populiarią futbolo rūšį su sunkesniu kamuoliu). Brazilišką džiu-džitsu (bjj) Rodrigo nusprendė pabandyti tik kai jam sukako 19 metų. Jį prisijungti pakvietė keletas gerų draugų – mėlynų bjj diržų, kurie nuolat kalbėdavo apie šį kovos meną.

Pirmoji Rodrigo bjj treniruotė įvyko gimtajame Santos mieste su instruktoriumi Sarrucio („Alliance” akademijos mokykloje). Su Sarrucio jis dirbo apie du metus ir buvo įvertintas mėlynu brazilų džiu-džitsu diržu. Tuo metu jis nutarė iškeisti niekur nevedančią futbolo karjerą į džiu-džitsu, kuriame turėjo didžiulį potencialą.

Praėjus šiems metams Rodrigo nusprendė pereiti į „Integracao Jiu Jitsu” komandą Santose. „Integracao” jis surado naujų, įdomesnių treniruočių partnerių ir naująjį instruktorių Elcio Fifugeiredo, Carlsono Gracie juodąjį diržą. Naujoje akademijoje, įdėjęs daug darbo, Rodrigo laimėjo keletą svarbių turnyrų: du kartus – Brazilijos nacionalinį čempionatą ir du kartus tapo Mundial (Pasaulio čempionato) nugalėtoju purpurinių ir rudų diržų kategorijose. Po 5 metų Figueiredo įteikė jam juodąjį diržą (2005 m. spalio 28 d.).

Pasiekus keletą žymesnių įvertinimų tarp žemesnių diržų atėjo laikas išbandyti naująjį – juodąjį diržą pasaulio čempionatuose. Džiu-džitsu žaidime, jei neevoliucionuoji, tai regresuoji, todėl jo miesto „Integracao BJJ” komanda nebuvo pakankamai didelė, kad  pateisintų Cavacos viltis tapti pasaulio čempionu. Tada jis pastebėjo Leonardo Vieira, kuris tuo metu buvo vyriausias „Brasa” komandos mokytojas Sao Paolo mieste. Tuo metu tai buvo geriausia pasaulio komanda kartu su pačiu Vieira, jo broliu Ricardo, Robert Drysdale, Demian Maia, Andre Galvao, Lucas Leite, Felipe PortoLinguica” ir daugeliu kitų. Cavaca pradėjo treniruotis važinėdamas iš vieno miesto į kitą po tris kartus per savaitę.

Po 2 metų kovų „Brasa” komanda suskilo. Leonardo Vieira su savo broliu įkūrė kitą komandą, pavadintą „Checkmat„. Rodrigo pasekė savo instruktorių. Tuomet Cavaca atvėrė keletą dukterinių „Checkmat” akademijų Santose ir pasaulyje.

Šiuo metu Rodrigo Cavaca daug laiko praleidžia Floridoje (JAV) kur yra naujai įsikūrusi „Armory” komanda.

Parašyta remiantis „bjj heroes”: http://www.bjjheroes.com/bjj-fighters/rodrigo-cavaca

Be the first to comment on "Apie Rodrigo Cavaca"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*