Markus „Bučieča” Almeida įsitvirtina tarp bjj elito

marcus-almeida-buchechaPrabėgus metams nuo dienos, kai Marcus „Buchecha” Almeidai buvo suteiktas rudas braziliško džiu-džitsu (toliau – BJJ) diržas ir įvertinimas, šiam kovotojui laimėjus Pasaulio BJJ  čempionatą super sunkaus ir absoliutaus svorio kategorijose, mokytojas Rodrigo Cavaca suteikė jam naują – juodą diržą. Ir dabar, tik praėjus penkeriems mėnesiams, šis jaunas 20 metų kovotojas juodų diržų kategorijoje jau renka svarbius sporto titulus.

Dar būdamas rudų diržų kategorijoje Marcus taip pat pelnė svarias pergales tokiuose čempionatuose kaip: Pan Am, World Cup of WLPJJ, World No Gi 2009. Didžiausias Marcuso pasiekimas gavus juodą diržą – Pan Am No Gi 2010 čempionato, vykusio Niujorke, pergalė savo svorio ir absoliučioje kategorijose. Finale Marcus pergale draugiškai pasidalino su komandos draugu Pablo Popovitch.

Dabar beveik penkis mėnesius pagyvenęs Floridoje kartu su treniruočių partneriu Thiago Baiano ir jo mokytoju Rodrigo Cavaca, „Buchecha” treniruotėse siekia profesionalių tikslų.

Aš visada treniravausi su Cavaca ir mes esame „Checkmat” komanda, o dabar dirbame kartu su „Armory” komanda. Gyvenu Jungtinėse valstijose, atvykau į Floridą, neturiu kuo skųstis. Buvau maloniai sutiktas naujuose namuose – „Armory Checkmat” ir šios komandos savininko Joe Mullings, bei jų kovotojų: Edson Junior ir Eduardo Guedes, Raphael Chaves, Thiago Baiano ir mano mokytojo Rodrigo Cavaca. Čia, Jungtinėse Valstijose, esame kaip šeima.”- jaunuolis paaiškino išvykimo į Ameriką priežastį. „Išvykau, nes to visada norėjau: norėjau mokytis čia, Amerikoje, ir gyventi dėl džiu-džitsu. Tai galimybė, kurią Cavaca ir Joe man suteikė, už tai aš galiu tik jiems padėkoti„, – pasakojo atletas Tatame.com korespondentui.

Marcus Almeida pasidalino ir savo ateities sportiniais tikslais. Pirmiausia, gerai sudalyvauti Miami Open ir World No Gi 2010 varžybose (kurios įvyko Lapkričio 7 d., kur Marcus super sunkioje ir absoliučioje kategorijose užėmė antrąją vietą, draugišku susitarimu užleidęs savo komandos draugą Joao Assis ir ultra sunkios kategorijos nugalėtoją Roberto „Cyborg” Abreu).

Tačiau šiam vaikinui taip pat norisi patirti ir MMA. „Noriu kovoti MMA. Aš jau treniruojuosi boksą su Ouali, tačiau neskubu, tai ateities reikalas. Pirmiausia, aš norėčiau pasiekti savo tikslus kaip juodas diržas, o vėliau pagalvosiu, kada bus tinkamas laikas debiutui (MMA)„, – patikslino Marcus.

Norėčiau padėkoti Dievui, pirmiausia, ir visiems, man padėjusiems šiame kelyje, visada pagelbėjusiems kovojant ir treniruojantis: Joe Mullings, Thiago Baiano ir Rafael Chaves, kurie visada buvo su manimi, ir mokytojui Cavaca, kuris manimi tikėjo nuo pat pradžių ir suteikė man šią galimybė. Negalėčiau pamiršti, žinoma, ir savo tėvų – Sr. Clayton ir Lady Bete, už pagalbą sportuojant„,- užbaigė pokalbį Buchecha.

Marcus Ameida kova prieš 5x Pasaulio džiu-džitsu čempioną Daniel Moraes, American Cup No Gi 2010 absoliučios kategorijos pusfinalyje:

Parengta pagal: www.tatame.com

Be the first to comment on "Markus „Bučieča” Almeida įsitvirtina tarp bjj elito"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*