Carlos Machado ir Chuck Norris bjj demonstracija

Iki kol visas pasaulis sužinojo apie brazilų džiu-džitsu 1993 metais (iš Royce Gracie kovų I UFC turnyre), broliai Greisi (Gracie) ir Mačado (Machado) bandė integruotis Amerikoje beveik dešimtmetį iki šios datos. Vienas iš entuziastingai propagavusių brazilišką džiu-džitsų stilių tuo metu, buvo Čakas Norisas (Chuck Norris). Apie tai kaip Čakas Norisas pradėjo treniruotis brazilų džiu-džitsu, jis labai įdomiai aprašo savo autobiografinėje knygoje „Vidinės jėgos paslaptis” (The Secret of Inner Strength) išleistoje ir lietuvių kalboje.

Dar 1988 metais, po kelionės į Braziliją kur jis treniravosi pas Helio ir Riksoną (Rickson) Greisius, Čakas Norisas surengė pirmąjį braziliško džiu-džitsu seminarą JAV. Jis taip buvo sužavėtas džiu-džitsu, kad pasikvietė Greisius į Las Vegasą, kad šie pravestų seminarą jo karate juodiems diržams. Vėliau (apie 1990 metus) Čakas į JAV pakvietė ir brolius Mačado (broliai Machado yra Gracie pusbroliai).
Čakas labai susidraugavo su vyriausiuoju iš brolių Mačado – Karlosu (Carlos Machado). Kuris ilgą laiką lydėjo Čaką ne tik kovos menų kelyje, bet ir aktoriaus karjeroje (Karlosas savo džiu-džitsu treniruočių salę įsikūrė tame pačiame pastate kur buvo filmuojamas žymus serialas „Volkeris, Teksaso reindžeris”). Karlosas Čakui suteikė rudą džiu-džitsu diržą. Daug vėliau Čakas Norisas užsitarnavo ir juodą džiu-džitsu diržą kurį gavo iš kito Mačado brolio – Rigan’o.

Carlos Machado ir Chuck Norris 1992 metais Vokietijoje (Jiu-Jitsu demonstracija):

Be the first to comment on "Carlos Machado ir Chuck Norris bjj demonstracija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*