Džiugios žinios iš BJJ Mundial 2010

2010.06.03-06 Long Beach, Kalifornijoje (JAV) vyko Pasaulio Brazilų Džiu-Džitsu Čempionatas (BJJ Mundial 2010). Net keturias dienas trukusiame turnyre varžėsi daugiau nei 2000 dalyvių. Išskirtinai džiaugiamės būtent šio čempionato rezultatais, kadangi (mažiausiai!) net trys mūsų draugai iškovojo aukščiausius apdovanojimus šiame turnyre!
atleta_56Mūsų draugas, padedantis mums tobulėti džiu-džitsu mene, brazilas Rodrigo Cavaca (CheckMat BJJ), pirmą kartą tapo Pasaulio Džiu-Džitsu čempionu. Jam puikiai sekėsi kovoti šiame čempionate. Jau pirmoje kovoje, kojos laužimu, jis įveikė vieną iš pagrindinių pretendentų į „Pasaulio čempiono” titulą, daugkartinį Pasaulio čempioną – brazilą Marcio „Pe de Pano” Cruz. Kitas kovas jis taip pat laimėjo įtikinamai. Finale Rodrigo susitiko su labai tituluotu, praeitų metų Abu Dhabi turnyro finalistu, brazilu Roberto „Cyborg” Abreu. Rodrigo privertė priešininką pasiduoti skausminiu kojos laužimu ir pirmą kartą tapo Pasaulio čempionu juodų diržų, ultra sunkaus svorio kategorijoje.
Sėkmingai Cavaca kovojo ir absoliučioje svorio kategorijoje. Kelią į „Absoliutaus Pasaulio čempiono” titulą, pusfinalyje, jam pastojo Roger Gracie. Rodrigo Cavaca užėmė garbingą trečią vietą, o Roger’is šiais metais tapo Absoliučiu Pasaulio čempionu ir šį titulą iškovojo trečią kartą. Ir dabar, tik jis vienintelis yra tapęs 3x Absoliučiu Džiu-Džitsu Pasaulio čempionu.
Rodrigo Cavaca mokinys ir mūsų draugas, viešėjąs Kaune praeitų metų rudenį, Marcus „Buchecha” Almeida – tapo Pasaulio čempionu rudų diržų kategorijoje, savo ir absoliučioje svorio kategorijoje. Po apdovanojimo Marcus buvo suteiktas juodas bjj diržas. Daugelis prognozuoja, kad būtent „Buchecha” („Bučieča”) yra realiausias kandidatas galintis užimti dabartinio absoliutaus Pasaulio čempiono – Roger Gracie, pozicijas Pasaulio čempionatuose. Nuoširdžiai džiaugiamės ir linkime jam, kad taip ir būtų!
obelenyteNa ir trečiąją pergalę Pasaulio čempionate, kuri turėtų džiuginti kiekvieną lietuvį, iškovojo lietuvaitė Dominyka Obelenytė. Ji tapo mėlynų diržų lengvo svorio Pasaulio čempione suaugusių moterų kategorijoje. Dominyka šiame čempionate atstovavo „Alliance” komandą. Čempionatui ji ruošėsi „Marcelo Garcia Academy” (Marcelo Garcia taip pat tapo šių metų Pasaulio čempionu juodų diržų, vidutinio svorio kategorijoje). Daugiau apie tai galima perskaityti „Lrytas.lt” svetainėje: skaityti.

Ir panašu, kad pagaliau turime pirmąją lietuvaitę Pasaulio čempionę imtynėse! Na, bent jau bjj istorijoje ji tikrai yra pirmoji iš mūsų tautiečių, kuri iškovojo šį titulą. Iš visos širdies sveikiname ją ir jos tėvelius padėjusius jai siekti šio titulo! Dominyka tobulėja labai sparčiai ir tikrai tikime, kad jau netolimoje ateityje turėsime pirmą lietuvaitę kuri bus geriausia tarp pačių geriausių – Absoliučia Pasaulio čempione juodų diržų kategorijoje. Nuoširdžiai jai to linkime!

Mundial 2010 rezultatų lentelė: skaityti.

Be the first to comment on "Džiugios žinios iš BJJ Mundial 2010"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*